Novkovićev film u Lokarnu

Film “Beli, beli svet” reditelja Olega Novkovića, premijerno će biti prikazan 6. avgusta u okviru 63. Festivala u Lokarnu u Švajcarskoj.

Film će biti prikazan u udarnom terminu Festivala, pred mnogobrojnom međunarodnom publikom.

“Učešće našeg filma u zvaničnom programu još je značajnije ako se ima u vidu da srpski film već skoro više od deceniju nije imao svoje predstavnike u glavnim selekcijama najznačajnijih filmskih festivala, a ovo je ujedno i prvo učešće srpskog filma u glavnom programu festivala u Lokarnu”, navodi se u saopštenju producenata filma.

Producenti, Milena Trobožić Garfild i Uliks Fehmiu najavili su premijeru u Srbiji za kraj godine.

“Beli, beli svet” je nastao prema Novkovićevom scenariju koji je napisao sa poznatom dramskom autorkom Milenom Marković. Rađen je u srpsko-nemačko-švedskoj produkciji i predstavlja modernu tragediju.

Radnja se odvija u rudarskom gradu Boru u kome se razvija fatalna ljubav između mračnog, nemilosrdnog, starijeg muškarca i izgubljene mlade devojke. Govori o igri ljubavi i smrti, odnosno igri strasti ili igri opčinjavanja i potčinjavanja, koju igraju odbačeni, otpadnici, lopovi i očajnici, ljudi sa periferije, koje je napustilo i društvo i sopstvena sudbina.

U filmu igraju Uliks Fehmiu, Hana Selimović, Jasna Čuričić, Nebojša Glogovac, Boris Isaković, Milica Mihajlović, Marko Janketić i Meto Jovanovski.

63. Festival u Lokarnu će biti održan od 4. do 14. avgusta.

via B92 – Kultura – Vesti – Novkovićev film u Lokarnu.

Javite prijateljima!

FavoriteLoadingDodaj u favorite | Moji favoriti