Vlade Divac: I srpska zastava bi prošla kao hrvatska – bio sam Jugoslaven

Niti jedan dokumentarni film, ali niti jedan festivalski gost proteklih godina nije izazvao toliko zanimanje koliko je sinoć doživio Vlade Divac sa svojim filmom “Jednom braća”

Kazale su nam to cure koje rade u press-centrima festivala, pa tako i na ZagrebDoxu na kojem je slavni srpski košarkaš sinoć dao čak 12 “ekskluzivnih” intervjua, jedan na jednoga. Prije dviju projekcija (jedino je ovaj film imao i drugu projekciju) pitali smo Divca da li ga je iznenadilo takvo zanimanje u Hrvatskoj za njega?

– U jednu ruku i nije jer ja sam ovdje očito specifičan gost. Danas prednost imaju kontroverze i tračevi, traga se za skandalima, a priča o meni i hrvatskoj zastavi očito ispunjavava te kriterije. Ja sam se već umorio od objašnjavanja zašto sam bacio tu zastavu, koju nisam gazio niti palio kako se govori. I vama ću reći da bi tada jednako prošla bilo koja druga zastava, pa tako i srpska. Ja sam tada igrao za Jugoslaviju, osjećao sam se Jugoslavenom.

“Jednom braća” već je doživio svoje premijere u Sarajevu, Banja Luci i Beogradu.

– U Sarajevu smo dobili ovacije za akcije iz igre, praktički se navijalo u kinu. U Beogradu se osjetila velika tuga kada su bile scene Draženove sahrane. Meni je drago što Dražena u Srbiji i dalje toliko poštuju.

Drago je Divcu što je na premijeru došla Draženova majka Biserka (brat Aco je morao na utakmicu u Češku), ali i Dino Rađa sa suprugom Viktorijom. Rađa se našalio da je sa Divcem dok su igrali za bivšu SFRJ više puta spavao u sobi nego sa tadašnjom djevojkom.

via Vlade Divac: I srpska zastava bi prošla kao hrvatska – bio sam Jugoslaven – Film – Scena – Dalje.com.

Javite prijateljima!

FavoriteLoadingDodaj u favorite | Moji favoriti