“Tilva Roš” najavljuje IFFR

Domaći film “Tilva Roš” 09. septembra će specijalnom ”open air” projekcijom najaviti Internacionalni filmski festival u Roterdamu.

Festival se kao i svake godine održava u januaru.

Film reditelja Nikole Ležaića holandskoj publici će se predstaviti projekcijom pod otvorenim nebom, kojoj će prisustvovati reditelj i glavni glumci, Marko Todorović i Stefan Đorđević. Organizatori festivala izabrali su “Tilva Roš” za open air screening, u sklopu promocije festivala, a ponovna projekcija filma biće i u regularnoj selekciji.

Bor, u Srbiji, nekada najveći rudnik bakra, a sada najveća rupa u Evropi. Protest male grupe radnika je u toku. Toda i Stefan, skejteri i najbolji prijatelji, provode svoje prvo leto posle završetka srednje škole. Vreme provode snimajući “Jackass-like” film i družeći se sa Dunjom, koja je došla iz Francuske za raspust. Počinje tiha borba za njenu naklonost.

Film je interesantan po mnogo čemu. Pored toga što je naslov filma na vlaškom jeziku i u prevodu znači Crveno Brdo, glavni glumci u filmu, zapravo glume sebe. Koriste se njihova stvarna imena, kao i njihove lične preokupacije i interesovanja.

“Tilva Roš” se u bioskopima očekuje početkom sledeće godine.

via B92 – Kultura – Vesti – “Tilva Roš” najavljuje IFFR.

Javite prijateljima!

FavoriteLoadingDodaj u favorite | Moji favoriti