Premijerno i u Beogradu prikazan film „Era glupih”

Globalna premijera filma „Era glupih” održana je sinoć na terenima Košarkaškog kluba „Partizan” na Kalemegdanu.

Film je premijerno prikazan u više od 700 gradova sveta. Projekcija filma u Beogradu bila je prilika da se podigne ekološka svest i da se i Srbija uključi u svetske tokove brige o okolini.

Velikom broju građana, koji su došli na projekciju, obratio se gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

– Svaka naša mala pomoć planeti od velikog je značaja. Važno je da sebi postavimo pitanje: jesmo li mi zaista planeta glupih i da li živimo u eri glupih? Svakoga dana nestane poneka životinjska i biljna vrsta i treba da budemo svesni šta nas sve čeka za deset godina sa povećanjem temperature za samo pola stepena na godišnjem nivou. Zato svako od nas treba da učini nešto dobro za budućnost i opstanak civilizacije – kazao je Trivan.

„ Era glupih” je ambiciozni filmski projekat koji naizgled dokumentarnim pristupom, koristeći elemente drame i vrhunske animacije, prikazuje starca koji živi u uništenom svetu 2055. godine. Gledajući „arhivski” materijal iz 2008, on se pita zašto nismo sprečili klimatske promene dok smo imali šansu. Reditelj i scenarista filma je Frani Armstrong, a glavna uloga dodeljena je britanskom glumcu Pitu Poseltvejtu.

Inicijativa da se i kod nas premijerno prikaže ovaj film potekla je od nevladinog sektora i Agencije za saradnju s nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju.

via Studio B :: Vesti :: Premijerno i u Beogradu prikazan film „Era glupih”.

FavoriteLoadingDodaj u favorite | Moji favoriti