Premijera “Montevidea” 20. decembra

Film Dragana Bjelogrlića “Montevideo, Bog te video!” premijerno biti prikazan 20. decembra u Sava centru u 18.00 i 21.00 sat.

Film “Montevideo, Bog te video“ govori o istorijskom uspehu naše fudbalske reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu, u Montevideu 1930. godine.

“Montevideo, Bog te video!“ je priča o podvigu mladih srpskih fudbalera koji će u narednim godinama biti istinske zvezde, idoli narodnih masa. Blagoje-Moša Marjanović i Aleksandar Tirnanić – Tirke bili su više od zvezda i još mnogo godina kasnije markantne figure u našem fudbalu.

Film je sniman u produkciji kuće Intermedia Network, režija je poverena Draganu Bjelogrliću, scenario je pisao Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića, a muziku za film je radio slovenački sastav Magnifico. Scenario za film i tv seriju je inspirisan knjigom “Montevideo, Bog te video“ našeg poznatog sportskog novinara Vladimira Stankovića.

Radnja filma je smeštena u Beograd, 1930. godine i ima nekoliko paralelnih tokova. U njemu se gledaoci upoznaju sa fudbalerima i njihovim sudbinama, njihovim ljubavima, prijateljstvima i brojnim iskušenjima.

“Ova istorijska melodrama pruža pomalo nostalgičan pogled na Beograd 1930. i pokušava da oživi, prošlo vreme podsećajući na jednu drugačiju eru, kada su vrednosti i vrline bile nešto sasvim drugačije od onoga što su danas”, navodi se u saopštenju producenta, kuće Intermedia Networks.

Glavne uloge fudbalera koji su bili u reprezentaciji koja je učestvovala na Prvom svetskom prvenstvu u Montevideu tumači nova generacija mladih srpskih glumca: Miloš Biković (Aleksandar Tirnanić Tirke), Petar Strugar (Blagoje Moša Marjanović), Viktor Savić (Milutin Ivković Milutinac), Andrija Kuzmanović (Milovan Jakšić), Aleksandar Radojičić (Mikica Arsenijević), Uroš Jovčić (Đorđe Vujadinović), Nenad Heraković (Dragoslav Mihajlović), Ivan Zekić (Ivica Bek), Bojan Krivokapić (Momčilo Đokić), Rade Ćosić (Teofilo Spasojević), Milan Nikitović (Branislav Sekulić), Aleksandar Filimonović (Ljubiša Stefanović Leo).

Pored njih u filmu igraju i Nina Janković (Valerija), Danina Jeftić (Rosa), Tamara Dragićević (Eli), kao i dvanaestogodišnji Predrag Vasić koji tumači lik malog Stanoja, kao i poznata glumačka imena: Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Nebojša Ilić, Milutin Karadžić, Branimir Brstina, Sergej Trifunović, Srđan Todorović, Slobodan Boda Ninković, Anita Mančić i mnogi drugi.

Distributer filma je Cinestar, a karte će biti u prodaji od utorka, 7. decembra.

[youtube D5TK1AOpdNQ nolink]

via B92 – Kultura – Vesti – Premijera “Montevidea” 20. decembra.

Javite prijateljima!

FavoriteLoadingDodaj u favorite | Moji favoriti