Kolonija crtanog filma u Nišu

Četvrta međunarodna dečja kolonija crtanog filma „Pantelej 2010“ održava se u Nišu od 3. do 10. avgusta.

Na njoj učestvuje oko 60 polaznika i mentora iz Velike Britanije, Italije, Rusije, Slovenije, Bugarske, Hrvatske i Srbije.

U okviru međunarodne kolonije biće snimljen zajednički projekat, animirani film o ekologiji, koji će biti prikazan na svečanom zatvaranju, u subotu 10. avgusta. Tada će biti organizovana i dodela sertifikata učesnicima kolonije.

Specijalni gosti kolonije su Colin Arthur, specijalista za maske i specijalne efekte u nekoliko američkih i evropskih filmova kao što su „Odiseje u svemiru 2001“, „Konan Varvarin“ i „Otvori oči“. Pored njega gostuje i Phillipa Thimmins, predstavnica američke kompanije „Vicon“, čiji se softveri i hardveri koriste za specijalne efekte u holivudskim filmovima i Zoran Simjanović, kompozitor i autor numera za TV seriju „Grlom u jagode“ kao i za filmove „Specijalno vaspitanje“, „Miris poljskog cveća“, „Maratonci trče počasni krug“ i druge.

Pokrovitelji kolonije su Grad Niš i Gradska opština Pantelej, prijatelji Kolonije su Niški kulturni centar i udruženje građana „Dante Aligijeri“ u Nišu. Organizatori su Studio crtanog filma “SCF 98” i udruženje građana Anima.

via B92 – Kultura – Vesti – Kolonija crtanog filma u Nišu.

Javite prijateljima!

FavoriteLoadingDodaj u favorite | Moji favoriti