“Interakcija 2010”

U Požegi je počeo peti Međunarodni studentski filmski kamp “Interakcija 2010” u kojem učestvuje 20 studenata filmskih akademija iz 14 zemalja.

Studenti će snimiti četiri dokumentarna filma o temi “Nasleđe”, inspirisani ambijentom i ljudima iz Požege, Užica, Čačka i Arilja.

Pristigli studenti su iz Meksika, Rusije, Danske, BiH, Bugarske, Kanade, Palestine, Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Litvanije, Rumunije, Hrvatske i Srbije. Na konkurs za učešće na “Interakciji 2010” stiglo je 107 prijava iz 36 zemalja, a učesnike je odabrala selekciona komisija u sastavu: reditelj Maziar Miri (Iran), producent Ana Delore (Srbija), reditelj Dragan Elčić (Srbija).

Kamp se održava u organizaciji Nezavisnog filmskog centra “Filmart” iz Požege, pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije, Centralno Evropske Inicijative i Opštine Požega, a pokrovitelji su i Grad Čačak, Grad Užice i Opština Arilje.

U bioskopu Kulturnog centra Požega će se svake večeri prikazivati program “Interscreen”, koji će predstaviti studentske filmove učesnika kampa, kao i izbor najboljih studentskih filmova u selekciji CILEST-a (Međunarodne asocijacije filmskih i TV škola).

Filmovi će premijerno biti prikazani na Svetski dan mladih, 12. avgusta, u bioskopu Kulturnog centra Požega, a dan kasnije u Kulturnom centru “Reks” u Beogradu.

via B92 – Kultura – Vesti – “Interakcija 2010”.

Javite prijateljima!

FavoriteLoadingDodaj u favorite | Moji favoriti