Darkvudi u Pogonu

Alternativni sastav “Darkwood dub”, predstavnik Srbije u trci za regionalnu MTV nagradu, nastupiće 8. i 9. oktobra u renoviranoj sali “Pogon” Doma omladine Beograda.

Kako se navodi, “Darkvudi” promovišu aktuelni album “Jedinstvo” i biće prvi domaći izvođač koji nastupa u “Pogonu”, koncertnom prostoru kapaciteta do 600 posetilaca, koji je bio skoro dve godine zatvoren zbog rekonstrukcije.

“Zanimljivo je da smo sada već davne 1994. godine u ‘Pogonu’ svirali svoj prvi veliki beogradski koncert. čini mi se da smo i tada prvi svirali u ‘Pogonu’, koji nije bio radio desetak godina. Zvuk je u ‘Pogonu’ uvek bio najbolji od svih koncertnih prostora u Beogradu za do 1.000 ljudi”, kaže pevač “Darkvuda” Dejan Vučetić-Vuča.

Do 11. oktobra traje glasanje preko www.mtvema.com za godišnju regionalnu MTV nagradu “Best Regional Act”, za koju osim “Darkwood duba” konkurišu bosanskohercegovački krosover “Dubioza kolektiv”, slovenački pop rokeri “Elvis Džekson”, hrvatska elektro-pop grupa “Lolobrigida” i ska Makedonci “Superhiks”.

“Darkwood dub” su krajem prošle godine objavili novi album “Jedinstvo”, prvi bez dugogodišnjeg gitariste Vladimira Jerića-Vlidija. Bend i gitarista se nisu oglašavali o razlozima raskida saradnje, a “Darkvudi” su odnedavno kao novog člana uzeli džez klavijaturistu Vasila Hadžimanova.

Glasajte za Darkwood Dub za godišnju regionalnu nagradu MTV

via B92 – Kultura – Najnovije vesti – Darkvudi u Pogonu.

FavoriteLoadingDodaj u favorite | Moji favoriti